Postitused

Kuvatud on kuupäeva oktoober, 2024 postitused

Langevad lehed

Kujutis
  klass käis kunstiõpetuses õues uudistamas, et missuguseid huvitavad lehti on juba langenud. Igaüks sai valida endale meelepäraseimad ning hiljem tegime lehtedest toredaid kunstitöid. Leidus nii linde, kasse kui  ka muid fantaasialoomi. 

Ellamaa Külaarenduskeskus

Kujutis
Täna oli võimalik 5. klassil külastada Ellamaa Külaarenduskeskust ja osa saada turba teemalistes ōppetubades.  Saime uusi teadmisi järgmiste teemade osas: ✅soode tekkimine ✅soos elavate loomad/ linnud ✅saime määrata soos leiduvaid taimi ✅turba vajalikkus soos ✅turba kasutamise võimalused Oli väga-väga tore ja põnev hommikupoolik.  Suur tänu Ellamaa Loodusselts

Eesti Lastekirjanduse Keskus

Täna külastas 5. klass Eesti Lastekirjanduse Keskust. Esimene suurem ettevõtmine oli ühistranspordiga linna saamine.  Tõdesime, et see õnnestus hästi ja lapsed arvasid, et niimoodi ringi seigelda on pàris tore.  Lastekirjanduse Keskuses saime osa tunnist, kus räägiti maagilisest metsast ja sellest, kui palju on raamatutes metsa motiive kasutatud. Oli äärmuselt põnev tund, mille jooksul said lapsed ka ise teha varjuteatrit ning mõelda välja lugu, kuidas tegelased pääsevad metsast välja. 

Spordinädal

Kujutis
Sel aastal toimus spordinädal natukene teistmoodi. Üle kooli moodustati loosi teel meeskonnad, kes koosnesid 1.-9.klassi õpilastest. Meeskonnad pidid endale mõtlema riigi nime ning tegema ka lipu. Palju lähtusid tugevalt taaskasutuse põhimõtetest ning välja tulid äärmiselt omalaadsed ja toredad lipud. 

PROJEKT: Õunamoos

Kujutis
Käsitöö ja kodunduse õppeaines osalesid 7. ja 8. klassi õpilased, kellega juba esimestel septembri tundidel sai alguse õunamoosi projekt. Meie kooli õunapuu aias olid kooliaasta alguseks juba õunad valmis ja üks puu isegi suure saagi rohkuse tõttu murdunud. Nõnda sai kastesel 4.septembri hommikul õunu korjama mindud. 8 klassi õpilased pesid, koorisid, puhastasid südamikest ja tükeldasid õunad. Selle sama päeva teisel poolel, keetsid 7.klassi õpilased õunatükid õunamoosiks. Moosi säilitamiseks võtsid nad kasutusele juba olemasolevad purgid, mis eelnevalt vanadest siltidest puhastati ja pesti. Enne moosi purki panemist läksid moosipurgid kuumutamiseks ahju.  Nädalake hiljem said 8.klassi õpilased moosipurgid enda järgi kujundada ja kaunistada. See oli vast projekti kõige mahukam osa, sest mõtteid ja ideid oli palju ning iga detail sai täpselt paika nii, nagu keegi soovis. Meie kooli õunad on nüüd moosiks tehtud, sildid purkidel peal ja ootavad maitsmist! 

Kriisikuu mäng "Valmis koos sõbraga!"

Kujutis
Sel aastal võttis 5.klass osa kriisikuu mängust, mis kestis 4 nädalat.  Kriisiks valmisolek on eestlaste seas järjest popim - varutakse tatart, makarone, soola ja WC-paberitki. Oled sa aga kunagi mõelnud, kui hästi sa siis tegelikult valmis oled, kas sa kõiki viimaseid valmistumise trende ikka tead ning kas sa kriisi korral püüad üksi ellu jääda või paned kellegagi seljad kokku? Tule ja uuri välja!  https://www.facebook.com/groups/249256311367300/ Iga nädal lahendasime koos klassiga ühe valitud ülesande! Vaheloosimises võitsime klassiga ka nädala toiduvaru.  

Loodusfoto konkurss

Kujutis
  Osalesime ajakiri Eesti Looduse poolt väljakuulutanud  fotovõistlusel, mis sel aastal toimus 25. korda.

PROJEKT: Esimene õmblustöö vanast triiksärgist

Kujutis
4.klassi õpilased said käsitöö tunnis esimese tööna proovida õmblemist. Mis on nõel, mis on niit, mis on nööpnõel ja kuidas seda kangast ikka keerata ja pöörata? Väikese õmblustöö materjaliks sai vana triiksärk. Kangast sellest triiksärgist jagus küll ja veel. Kõik vajalik oli juba olema ja midagi ostma ei pidanudki. Isegi vanad nööbid leidsid koha väikesel nõelapadjal.

PROJEKT: Kangast kõrvits

Kujutis
6.klassi õpilased õppisid õmblustehnoloogias käsitsipisteid. Selleks, et igast harjutustööst valmiks ka mõni praktiline ese, õmblesid õpilased vanadest kangajääkidest kõrvitsad. Kõrvitsate kangad ja kaunistused said õpilased ise olemasolevate materjalide hulgast valida. Jällegi jäi üks retk kangapoodi ära, sest kõik vajalik oli ju olemas. Kõrvitsad täideti täitematerjaliga (villaloor, mis juba eelnevalt koolile tootmisjääkidena annetatud). Iga kõrvits sai ka oma “saba”, mille õpilased kooli hoovist leidsid. NB! Ükski puu ei saanud selle projekti käigus vigastada! Kauasäilivad kõrvitsad kaunistavad mõisamajas aknalauda ja kui suur saagikoristus käes, saab iga töö autor oma kõrvitsa endaga koju viia!