Rahvusvaheline lindude joonistamise päev

 Rahvusvaheline lindude joonistamise päev ehk “Draw A Bird Day” on päev, mil inimesed üle maailma võtavad kätte pliiatsid, kriidid või vesivärvid ning joonistavad lindude pilte. See päev on inspireeriv ja julgustab loovust, eriti lindude kujutamisel.

Rahvusvaheline lindude joonistamise päev on igal aastal 8. aprillil.Sel aastal võtsid osa ka Vasalemma põhikooli mõisamaja õpilased ( 6.-9.klass) kunstiõpetaja juhendamisel. Antud töödest on ülesse pandud imeilus näitus. 

Lugu selle tähtpäeva tähistamisest on järgmine:

1943. aastal külastas 7-aastane Dorie Cooper haiglas oma onu, kes oli sõjas vigastada saanud. Ta palus onult joonistada linnu, et teda rõõmustada. Kuigi ta oli haige, tegi onu Dorie palvele vastu tulles linnupildi. Pärast onu pildi nägemist naeris Dorie valjult ja kuulutas, et ta pole eriti hea kunstnik, kuid riputaks pildi siiski oma tuppa. Sellest alates hakkasid ka teised haavatud sõdurid linnupilte tegema ning Dorie sündmusest sai haigla jaoks oluline mälestus.Kolm aastat hiljem sai Dorie autoõnnetuses surma. Tema matustel täideti tema kirst linnupiltidega, mis olid valmistatud tema onu osakonnas olnud sõdurite, õdede ja arstide poolt.

Rahvusvaheline lindude joonistamise päev ei ole ametlik püha aga seda tähistatakse üle maailma kui võimalust rõõmu väljendamiseks lihtsatest asjadest. Lisaks, võimalust sõduritele hetkeks sõja ja kannatuste unustamiseks.

Inimesed joonistavad lindude pilte, jagavad neid sotsiaalmeedias või kingivad neid teistele. See on suurepärane võimalus mõelda looduse ilule ja lindude mitmekesisusele.

Allikas: https://rahvakalender.ee/rahvusvaheline-lindude-joonistamise-paev/








Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sooja kampsuni päev

Toidukadu

Rohemaskott ootab