Ringmajanduse õppepäevad Rohelise kooli töörühma õpilastele

 12.aprillil osalesid meie kooli 5 õpilast – Madli Laanemets VII klassist, Hanna-Looren Samberg, Desiree Sallo, Rosanna Laide ja Age Särak VI klassist Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku Eesti disainikeskuses toimunud õppepäeval.

Rohelise kooli võrgustiku õppepäev keskendus ringmajandusele. Eesti Disainikeskuses toimusid õpilastele loengud ringdisaini ekspert Mariliis Alevilt ja disainer Kristi  Laanemäelt. Üheskoos heideti pilk ringmajanduse maailma ja õpilased said läbi praktiliste harjutuste kaasa mõelda tavaliste, igapäevaste toodete elukaarele ja keskkonnamõjule ning sellele, kuidas asju disainida keskkonnasõbralikumalt. Lisaks sai päeva esimeses pooles kuulda iga kooli tegemistest, kõik koolid  esinesid väikese ettekandega.

            Peale lõunapausi Fotografiska kohvikus suundusid rühmadesse jagatud õpilased Bingojahile Telliskivi Loomelinnakusse. Üles pidi leidma firmad ja poekesed (Mondo, TOKU, Helge Kodu, Ringo, Jooks, Ilma, Juheko, Mia&Leela jt), mis tegelevad ringmajandusega, täitma Bingojahi ruudustiku, saama teada ja üles märkima, mida üks või teine ettevõte teeb taaskasutuse ja ringmajanduse heaks.  

            Õppepäeva lõpetasid töötoad – iga rühm sai  igapäevase eseme, kes pastaka, kes hoiukarbi ning ülesandeks oli kindlaks teha, mitu inimest antud eseme juures on töötanud, mis elukutseid on vaja läinud eseme valmimiseks, kes turustab, millises riigis on ese valmistatud, milleks saab kasutada,  mis materjali on kasutatud, kas saab taaskasutada. Teises töötoas said õpilased ise olla disainerid ja täiustada eset, mis oli neile antud esimeses töötoas.

Oli väga tegus päev. Lisaks uutele teadmistele saadi ka uusi sõpru ja tuttavaid. Vahetati telefoninumbreid ja lubati suhelda edaspidigi.







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sooja kampsuni päev

Toidukadu

Rohemaskott ootab