Roheliste Koolide võrgustiku õppepäev

Neljapäeval, 18.aprillil toimus järjekordne Tartu Loodusmaja poolt korraldatud Roheliste Koolide võrgustiku õppepäev. Õppepäev toimus Järvamaal Laupa Põhikoolis. Vasalemma Põhikoolist osalesid VII klassist Katrin, Iiris, Lisette-Eliisabeth, Marleen, Marie, Madli ja VI klassist Age, Hanna-Looren, Desiree, Meeri, Rosanna.

Meid võttis vastu Laupa Põhikooli Rohelise kooli töörühm. Vastastikku tutvustati koolide rohetegevusi, tutvuti üksteisega ringmajanduse bingomängu kaudu (Leia keegi, kes on andnud oma väikseksjäänud riideid edasi teistele; teab, mida teha elektroonikajäätmetega; arvab, et maailmas on liiga palju asju; kasutab taastäidetavat joogipudelit; oskab sorteerida jäätmeid; kasutab riidest poekotti; teab, mis on ringmajandus; õpib mõisas asuvas koolis; oskab nimetada kolme materjali, mida saab ümber töödelda; peab oma eluviisi keskkonnasõbralikuks; teeb oma kodus komposti; armastab loodust).

Saime turnida valla kaasava eelarve kaudu Laupa Põhikoolile soetatud ronimisvahenditel mõisapargis, mängida erinevaid pille välimuusikaklassis; vaadelda ja sööta kõduusse.

Päeva teises pooles külastasime läheduses asuvat ettevõtet Neular, kes toodab plastikpakenditest erinevaid kauakestvaid tooteid nt peenrakaste; terrassilaudu; müratõkkeid. Tehasetuuril tutvustatakse õpilastele, kuidas plastikpakendid ümber töödeldakse ja sellest uus materjal ning tooted toodetakse. Õpilased said samuti ise valmistada kolm peenrakasti oma koolile kingiks ja proovida kätt paksusmasinal.

              Õpilased ise arvasid õppepäevast nii:

“Me rääkisime seal oma kooli rohetegemistest ja nägime Laupa kooli õpilasi. Me õppisime ja jalutasime. Ehitasime aiakaste, saime sõpru ja lõbutsesime.”

“Mulle meeldis rääkida meie kooli rohetegudest. See, et ma sain uusi sõpru ja tarkusi. See meeldis, et saime tuttavaks teiste õpilastega ja et õppisime palju.”

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sooja kampsuni päev

Toidukadu

Rohemaskott ootab